Edzéslehetőség

Részben újraindul az élet

Edzés, edzőmérkőzés, versenyzési lehetőség a vészhelyzeti időszakban

Az alábbi jogszabály lehetővé teszi, hogy a Snooker Szakág újraindíthassa az edzéseket, versenyeket:

A fentiek szellemében sikerült együttműködési megállapodást kötni a Terminal Snooker & Darts Klub (1191 Budapest, Vak Bottyán u 75/ a-c.) vezetőségével annak érdekében, hogy a szakág versenyzői zártkörű edzéseken és versenyeken vehessenek részt a klubban. Ennek köszönhetően edzésre van lehetőség a klubban 15.00-20.00 óráig mind a hat snooker asztalon, melyre időpontot foglalni egy táblázatos foglalási rendszerben lehet 2020. május 6-ától. A korábban meghirdetett szakági pontszerző versenyek egyelőre nem kerülnek megrendezésre. Ennek indoka, hogy a hivatalos szakági versenyeken vélhetően - a járvány miatti óvatosságból - nem minden versenyző venne részt és amiatt az év végi ranglista helyezésüket ez kedvezőtlenül befolyásolhatja. Az edzésidőt a Klub kizárólag a Snooker Szakág vagy a Biliárd Szövetség más szakáginak versenyzői számára biztosítja, amennyiben megfizették a fél évre szóló szakági licenszdíjat. A szakági versenyzők listája leadásra kerül a klubban, és kizárólag ezek a játékosok foglalhatnak edzésidőt és léphetnek be a klubba. Az edzés lehet páros és egyéni gyakorlás egyaránt. Az asztalok óránkénti bérleti díjával a korábbi szakági kedvezménynek megfelelően kell kalkulálni.

Jelentkezés az edzésekre

Az edzésekre oly módon lehet feliratkozni, hogy a megfelelően előkészített google docs sablonba lehet beírni a nevet a megfelelő időpontra. Amennyiben töredék órára történik a foglalás, akkor azt a név számára biztosított cellába kell beírni. Ahhoz, hogy megosztható legyen a táblázat a versenyzőkkel, mindenkinek szükséges rendelkezni egy gmail-es email címmel, amelyen megosztható vele a táblázat. Akinek jelenleg is van ilyen email címe, annak erre a címre lesz elküldve a táblázat megosztásról szóló üzenet. Akinek nincs gmail-es email címe annak létre kell hoznia egyet.

Mindenkit megkérünk, hogy vegye komolyan a foglalást, mert azt akkor is ki kell fizetni, ha az asztalt foglaló mégsem tud a megjelölt időpontban eljönni vagy késve érkezik. Aki lefoglal egy időpontot, azt aznap reggel 10 óráig törölheti.

Versenysorozat

Versenysorozat is indul a „C” zónaversenyekhez hasonló csoportkörös fomában (3 db öt fős csoport versenyez egy napon). Az un. KORONA LIGÁ-ban maximum 60 versenyző vehet rész. Az első hétvégén úgy szeretnénk indítani a versenyt - mely összesen 5-6 hétvégén kerülne megrendezésre-, hogy egy-egy napon 15-15 fő veresnyezne 3 csoportban körmérkőzéses formában. Egy napon (szombat vagy vasárnap) ötös csoportban mindenkinek 4 mérkőzést játszani. Részletes szabályok rövidesen elkészülnek. Az összesített eredmények alapján kerül eredményhirdetésre sor a versenysorozat végén.

A versenysorozat 2020. május 16-tól indul. Addig is 9-10-én két 6 piros golyós verseny kerül meghirdetésre napi maximum 15 versenyzővel, amennyiben van rá igény.

A jelenlegi, vészhelyzeti időszakban az edzések során megrendezésre kerülő versenyeken az alábbiak betartása szükséges és kötelező érvényű mindenkire nézve:

  • A teremben, az asztaloknál és azok körül kizárólag az adott időben mérkőzésben levő játékosok tartózkodhatnak.
  • A játékosok a mérkőzés előtt és után legalább – de lehetőség szerint annak szünetében is - kezüket fertőtlenítsék és a lehetőségekhez mérten tartózkodjanak a nem feltétlenül szükséges kontaktustól bármilyen tárggyal, eszközzel a mérkőzés ideje alatt.
  • A játéktérben maximálisan 16 számú játékos tartózkodhat egy időben.
  • A várakozó játékosokat megkérjük, hogy verseny esetén a mérkőzés kiírt időpontjára pontosan érkezzenek, lehetőség szerint ne sokkal (15p) azt megelőzően.
  • A várakozó játékosok az előtérben tartsák be a személyek közötti 1,5-2m távolságot és tartózkodjanak a személyes érintkezés bármilyen fizikai formájától.
  • Az előtérben várakozó játékosok maximális létszáma 12 fő lehet, amennyiben ennél több játékos van jelen, a később érkezőket megkérjük az épület teraszán történő várakozásra és a személyek közötti 1,5-2m távolság betartására.
  • A mérkőzésen aktuálisan nem résztvevők kötelesek orrot és szájat fedő maszk, vagy egyéb eszköz viselésére. Akinek nem probléma játék közben is használhat maszkot.
  • A mérkőzés végeztével, amennyiben több mérkőzése aznap az adott játékosnak nincs, kérjük a lehetőségekhez mérten a legkevesebb időt töltse mind az előtérben, mind a teraszon, az újonnan érkező játékosok korlátozását minimalizálandó.
  • A 18. életévüket be nem töltött játékosok felnőtt kísérőit kérjük, hogy egyeztessenek a Szakág vezetésével a fenti intézkedések minél célszerűbb betarthatósága érdekében.
  • A klubban a pult NEM üzemel, ki és felszolgálás nincs.
  • A játéktér fertőtlenítéséhez szükséges eszközöket a klub biztosítja.

A versenyre történő jelentkezés a Szakág weboldalán (www.snookersport.hu) a szokott módon lehetséges.

A szabályok betartása mellett kérjük az egyéni felelősségvállalást. Az edzéseken részt venni és a versenyen indulni kívánó játékosok egyéni mérlegelést követően döntsék el, hogy részvételük számukra vagy sporttársaink számára mekkora a kockázattal járnak és abban az esetben, ha úgy érzik, hogy egészségi állapotuk nem kielégítő vagy a COVID19-re jellemző tüneteket észlelik magukon (szaglás gyengülése, száraz köhögés, végtagfájás, levertség, láz), akkor ne látogassák a klubot, hanem maradjanak otthon!

Az alábbi elérhetőségeken tehetitek fel a kérdéseiteket:
Varga Péter +36 30 962 4644
Bekk László +36 70 452 6884

Sporttársi üdvözlettel,

Snooker Szakág elnöksége